1. Bereikbaarheid vitale kernen
De vitaliteit van kernen wordt mede bepaald door de inclusiviteit en toegankelijkheid van het vervoerssysteem voor verschillende doelgroepen. Doelstelling hierbij is dat de regio bereikbaar blijft en mensen kunnen blijven meedoen aan de samenleving.
2. Mobiliteitsprofielen
Om de bereikbaarheid in de kernen van RNOB beter te begrijpen, zijn voor iedere kern mobiliteitsprofielen opgesteld aan de hand van een kwantitatieve analyse.
3. Burgerperspectieven
Aan de hand van burgerperspectieven begrijpen we de beleving en het gebruik van verschillende vervoersmiddelen en mobiliteitsdiensten.
4. Handelingsperspectieven
Het minimaliseren van een beperking van bereikbaarheid vraagt om maatwerk.
Verdieping focusgroepen
In het kader van het onderzoek hebben we focusgroepen georganiseerd om inzicht te krijgen in de mobiliteitsbehoeften van diverse doelgroepen.
Verdieping vragenlijstonderzoek
Een uitgebreide vragenlijst vroeg respondenten naar persoonlijke mogelijkheden en beleving van bereikbaarheid. 948 respondenten hebben de complete vragenlijst ingevuld.
Personen verbonden aan uniek sporten in Maashorst
Er is een duidelijk verschil in zelfstandigheid tussen korte en middellange afstanden bij droog weer en lange afstanden of slecht weer voor mensen in een elektrische rolstoel/scootmobiel.
Gehandicapten platform Bernheze
Verbetering van toegankelijkheid in de praktijk vergoot de bereikbaarheid van voorzieningen voor mensen met een beperking.
Regiogesprek in 2 groepen
Het is waardevol dat het gesprek op regioniveau plaatsvond met inwoners van verschillende kernen omdat ervaren uitgewisseld werden en reizen ook voornamelijk buiten de kernen plaats vindt.
Vrouwen met niet westerse achtergrond
Inkomen beperkt vrijheid en prijsverlagende maatregelen voor OV sluiten niet altijd aan bij de reisbehoeften.